top of page
Kundalini Yoga Class

Medi yoga

MediYoga er et enkelt og effektivt verktøy for stressreduksjon, som setter deg i stand til å finne roen ved hjelp av enkle øvelser som balanserer deg fysisk, mentalt og emosjonelt.

Waves

Pust

Waterfall

pust

Det som hovedsakelig skiller MediYoga fra andre yogaformer er at øvelsene er forskningsbaserte, enkle å utføre og tilpasset ulike helseutfordringer. I tillegg står pusten og pusteteknikker helt sentralt i øvelsene. 

 

Når man vet at pusten fjerner 70 % av avfallsstoffene i kroppen og er vår viktigste kilde til energi, kan man forstå hvorfor medisinsk yoga har så gode resultater i forskning.

​​Medi Yoga gjør oss roligere og mer motstandsdyktig mot stress via bevegelser som stimulerer endorkrine kjertler og pusteteknikker som stimulerer vagusnerven. Det skal da mer til før stressresponsen settes i gang og man øker energiflyt i kroppen. 

Eyes Closed
Waterfall
MRI Scans

Forskningsbasert

 

Effekten på søvn og stress er også synlig på pulsklokke 

     

Waterfall

passer for alle

Alle øvelsene utføres alltid med utgangspunkt i den individuelle kursdeltagerens evne og kapasitet. Også svært utmattede og kronisk syke personer kan derfor delta i utøvelse av Medisinsk Yoga

 

MediYoga inkluderer enkle øvelser som kan gjøres på en matte på gulvet eller sittende på en stol. Rolige kroppsbevegelser kombineres med pust, fokus og meditasjon. Øvelsene er spesielt godt egnet for nervesystemet, hormonsystemet, endorkrine kjertler, stoffskiftet, energiflyt og mental klarhet.

 

Alle som underviser i MediYoga har grunnkurs i anatomi og fysiologi eller medisinskfaglig bakgrunn. MediYoga har copyright og kan ikke kalles MediYoga om det kombineres med andre terapiformer.

 

Vi har defor en hel time 100% REN MediYoga kombinert med 20 minutter med vårt eget konsept :

MY-header-high_edited_edited.jpg
Waterfall
Reiki Treatment

 Meditasjon, pust, lydbad og Reiki

Hva er unikt med vårt konsept rundt stress og utbrenthet, og hvorfor kombinerer vi Medi Yoga med lydbad og Reiki ?

 

Vi ønsker å skape ro, tilstedeværelse og trygghet under våre timer. Derfor har vi kun 6 deltagere på våre grupper og bruker ekstra tid på første samling for å sette stress i perspektiv og bli kjent med øvelsene før vi starter.

Medi Yoga tar utganspunkt i at vi er energivesen og at sykdom har sin bakgrunn i stagnert energiflyt.

Reiki betyr universell livsenergi og er et gammelt japansk healingsystem som søker å skape balanse på alle plan ved energibalansering.

 

Lyd er energi i bevegelse. Vi bruker musikkinstrument som gjenskaper naturens lyder, kombinert med utvalgte frekvenser. 

Medi Yoga kombinerer lydvibrasjon med stimulering av  meridianpunkter knyttet opp mot vår stressrespons. Denne vibrasjonen er i stand til å forandre vår hjernekjemi og tankemønster.

 

"De direkte forbindelsene mellom hørselsignaler og amygdala er sannsynligvis med på å forklare hvorfor lyd og musikk har en så unik evne til å påvirke følelsene våre" skriver nevrologene Are Brean og Geir Ove Skeie i boka "Musikk og hjernen." 

Waterfall

Kroppens stressrespons parkeres

 

Det er mange fellestrekk mellom Medi Yoga og Reiki der energi, nervesystem og vagusnerven står i sentrum. Andre viktige fellesfaktorer:​

  • Evidens i forskning

  • Reduserer blodtrykk

  • Påvirker energibalanse

  • Virker smertelindrende

  • Gir ro, hvile og restitusjon

  • Gir økt vitalitet og velvære

  • ​Virker avgiftende på kroppen 

  • Fjerner energetiske blokkeringer

  • Demper stress, angst, depresjon​

 

Wellness Coach
384042662_225403706917410_7728267530414997028_n.jpg

instruktører
Janne Steinsund & Beate Hop Ophaug

Vi er begge sertifiserte Medi yoga instruktører og har også tatt Naturlig hudpleie via Tunsberg Medisinske fagskole og gjennomført og bestått kurs i fotsone (108 t.)

 

Når vi behandler sonepunktene, bruker vi  egenproduserte naturlige beroligende preparater.

 

Vi har tilgang på spektrofotometri apparat og kan derfor kombinere MediYoga med personlige analyser av mineralprofil og mineraler som forbrukes under stress.

Beate er nå fri fra kreft og har personlig erfart hvor viktig kosthold og stressmestring er for å bli frisk. Beate har tidligere gjennomført kurs og innvielse i Reiki og utførte også egenbehandlinger før og etter kreftbehandlingen.

Janne er i tillegg mineralterapeut og kostveileder TMS og har personlig erfart hvordan kroppen kan reparere seg selv når den tilføres det den mangler.

 

Vi er begge svært glade i Naturens krefter og effekt for kropp og sjel, samt lydbildet fra havet, skogen og fjellet. Janne har bakgrunn som perkusjonist og det føltes helt riktig for oss inkludere lydbadet. 

Den kvelden Beate tok i bruk Reiki ble et stort gjennombrudd for oss, fordi dette virkelig hjalp kursdeltagerne å finne det indre fokuspunktet som er så sentralt i Medi Yoga. 

Det var ingen tvil om at vi måtte inkludere dette i vårt tilbud og vi er veldig takknemlig for at vi har klart nettopp det, uten å tukle med MediYoga konseptet.

Waterfall

Vi kan også tilby
reiki behandling

 

Du ligger da behagelig på en behandlingsbenk med klærne på. Så legges hendene på kroppen etter et bestemt mønster - 12 punkter til sammen. Energien fra aktiverte hender går automatisk til de områdene i kroppen som har behov for energi og behandling. Dette oppleves ofte ved at man kjenner energien som strømmer ut til ulike deler av kroppen. På området som berøres vil man kjenne varme og noen ganger pulserende energi. Enkelte opplever også å få opp farger og bilder. Hver behandling fortoner seg alltid forskjellig alt etter hvilket behov vi har.

Reiki virker helhetlig på kropp, sinn, tanker og følelser og styrker det der det er behov. Energien er nøytral og finner selv frem til dit ubalansen er størst og fjerner energiblokkeringer der. Behandlingen varer en time.

Reiki Treatment

"Følelsen av  pulserende energi og fullstendrig ro og tilstedeværelse

"Det føltes som om kroppen lyttet"

"Fullstendig ro og tilstedeværelse" 

"Eg såg fargene grønn og rosa" 

Hjertelig velkommen til DEG

Addresse

Kvassnesveien 17

Drop in torsdager

Forøvrig forhåndsbestilling 

Kontakt

MediYoga

Torsdag 

16 til 17:30

Torsdag

18 til 19:30

bottom of page