top of page

Naturbalanse - Basert på DINE analyseresultat og DINE behov

Timebestilling

Våre konsultasjoner er forhåndsavtalte. 

Vi kan ta drop in torsdag formiddager.

Adresse: MB Aroma - Kvassnesveien 17

Fyll inn navn, mobilnummer og dine ønsker.

Vi sender deg vår første ledige time på sms

Mine ønsker:

Takk for din timebestilling hos Naturbalanse. Du vil få tildelt forslag til dato for time innen førstkommende virkedag.

Om du kommer langveisifra for å ta mineralanalyse: Det går fortløpende flybuss fra Bergen Lufthavn, Flesland. Denne tar du til Bergen bystasjon. Der går du til perrong J og tar videre rute 300 til Knarvik terminal, der vi vil ta i mot deg.

 

Rutetider med korrespondanse her 

384042662_225403706917410_7728267530414997028_n.jpg
99370453_3577483942268799_4847156204566216704_n.jpg

Janne steinsund

Eg har fagbrev innenfor kjemiprosess og har tidligere jobbet sammen med to bioingeniører i Positivhelse, der vi i samarbeid med anerkjente laboratorium utførte biokjemiske analyser i fullblod og vev for å avdekke underliggende årsaker til helseutfordringer. Vi tok alle tre sertifisering som mineralterapeuter og utførte mineralanalyser som ikke tilbys innen konvensjonell medisin. Min drivkraft er basert på personlig erfaring samt det vi var vitne til i Positivhelse:

 

Kroppen kan reparere seg selv når den tilføres det den mangler 

 

Det var sterkt å se hvor stor innvirkning tilførsel av det som mangler kan ha på mennesker med energisvikt og helseutfordringer som hadde gått den lengste veien og "prøvd alt" Dette inspirerte meg til å ta utdanning som kostveileder ved Tunsberg medisinske fagskole i 2014 for å supplere dette faget til min lidenskap for kroppens biokjemiske prosesser og evne til å komme i balanse. 


Der har eg også, sammen med min kollega Beate, gjennomført  "Naturlig hudpleie" Vi valgte dette studiet fordi vi begge har erfart at helseutfordringer har sitt utspring fra fordøyelse og tarmsystem der 80 % av vårt immunsystem befinner seg. Dette er det studitet som i størst grad dekker tarmens påvirkning på huden. 

Fotsonene representerer ikke bare tarmsystemet men hele kroppen. Derfor var det stort for oss når  Elisabeth Gallefoss sa ja til å være vår læremester i fostoneterapi. Med sine 30 års erfaring som fotsoneterapeut og med praktisk og intuitiv teft for HELE mennesket, har Elisabeth sine 108 undervisningstimer gitt oss akkurat det vi hadde drømt om - Visdom i hendene -G

Det å få jobbe med hendene og vitne umiddelbar respons er vakkert.

beate hop ophaug

Jeg har bakgrunn som regneskapsfører og oppsøkte Janne etter en kreftdiagnose. Mange opplever energisvikt etter kreftbehandling selv om man er "friskmeldt". Slik var det også for meg. Det var noe som ikke var som før.

 

Med tanke på at spektrofotometri kan avdekke mangler man ikke avdekker  i vanlige blodprøver , hadde jeg eg et håp om å få et svar som kunne føre meg tilbake til energien jeg hadde før jeg ble syk. Lite visste jeg at innsynet fra konsultasjonen skulle bli så inspirerende at det startet et nytt kapittel i livet mitt.

Min personlige erfaring med kreft er at stressmestring er helt sentralt for å lykkes. Når jeg traff Janne var derfor Yoga en viktig del av livet mitt. I møtet med mineralanalyse forstod jeg hvordan stress påvirker vår mineralstatus og hvordan mineralbalansering kan øke vår motstandskraft mot stress. Når vi fikk mulighet til å ta sertifisering som Medi Yoga instruktører, var valget enkelt. 

På Tunsberg Medisinske fagskole har jeg tidligere tatt forkurs i anatomi og fysiologi, som er en forutsetning for å kunne ta utdanning innen Medi Yoga. Der har jeg også gjennomført studiet "Balansering av fettsyrer" og " Naturlig hudpleie"

 

I tillegg til dette har jeg gjennomført Reiki 1 og bestått kurs i fotsone (108 t.) Hvordan berøring og sonepunkt  kan påvirke kroppens energiflyt, fascinerer meg i stor grad. 

Nå i ettertid kunne ikke legene på Haukeland forstå/forklare hvordan blodprøvene kunne vise så rask bedring etter en kreftbehandling.  Jeg har sett med egne øyne hva som skjer når kroppen tilføres det den mangler

 

Jeg gleder meg til å dele min erfaring med deg - Hjertelig velkommen

394652421_1222396162486586_354146300285055535_n.jpg
277468348_499298578316710_320308533542058464_n.jpg

Two roads diverged in a wood, and I - 
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

Robert Frost

Historien bak Naturbalanse.no

I 2007 ble eg, Janne,  innlagt på Haukeland sykehus med kronisk kvalme og energisvikt. Til tross for en rekke undersøkelser og blodprøver, var det ikke mulig for konvensjonell medisin å finne en forklaring på mine helseutfordringer.

 

"Vi vet ikke lenger hva som er bivirkninger av medisinene og hva som er symptomer", sa den ærlige overlegen under den siste legevisitten på sykehuset.

 

Eg ble dermed utskrevet, ferdig utredet, uten kraft til å ta del i livet.

Dette var starten på en lang kamp for å bli frisk igjen. Eg valgte å lese meg opp på kroppens biokjemiske prosesser. Eg var så heldig at eg kom i kontakt med to bioingeniører fra Haukeland sykehus som hadde gjort samme erfaring som meg: Blodprøvene som tilbys innenfor konvensjonell medisin i dag, er ikke  tilstrekkelig til å belyse det viktige samspillet mellom vitaminer og mineraler i kroppen.

 

Ved hjelp av analyser som kunne avdekke HELE min mineralstatus, slik at belastninger kunne fjernes, samtidig som essensielle næringsstoffer ble tilført, ble eg frisk, livsglad og energisk. Dette opplevdes veldig sterkt og vi etablerte Positiv Helse sammen i 2011. Der utførte vi analyser i helblod og på cellenivå i samarbeid med anerkjente laboratorium i utlandet. 

Senere har eg tatt utdanning innenfor kostveiledning på Tunsberg medisinske fagskole og gått over til spektrofotometrianalyser for å sikre prøvesvar på de viktigste mineralene som ikke belyses i vanlige blod eller urinprøver. 

Når Beate introduserte meg for Yoga var dette for meg "the missing link"  Endelig en terapiform som begrenser forbruket av de beroligende mineralene som så mange mangler i dag til tross for tilskudd via kost og kosttilskudd!

mineraler profil transparent.png

potensialet

kroppen.webp

l"Alt eg har lært, har eg lært av andre"

 sa Nils Arne Eggen

Mitt sterkeste møte med funksjonell medisin var da vi jentene i Positiv Helse fikk se mineralprofilen til en kvinnelig lege som også ba om om analyse på sin datter og mor.

 

Vi la de 3 mineralprofilene ved siden av hverandre og vi så hvordan mineralprofil kan gå i arv. Det var sterkt å se ! 

 

Sterkt fordi vi hadde sett via reanalyser hva som kan skje når kosthold og levesett tilpasses kroppens behov.

Og det er i grunnen ikke så rart - Når alle våre celler er bygd opp av råvarene fra maten vi tilfører

Kroppen kan reparere seg selv når den tilføres det den mangler
t skjorte.jpg

undringen

I møte med mennesker som opplever det samme som oss kommer alltid det samme spørsmålet frem med den største undring: "Hvordan er det mulig at Helsenorge ikke praktiserer funksjonell medisin når det kan påvirke vår helse i så stor grad ? - Hvorfor behandles vitamin og mineralmangler med medisiner ?

 

Er det mangel på paracet som gir muskelverk og hodepine ?

Er det mangel på sovemedisin som fører til tankekjør, uro og angst ?

Er det mangel på insulin som fører til diabetes type 2 ?

Er det mangel på statiner som fører til avleiringer/økende kolesterol?

Er det mangel på ritalin som fører til ADHD/ADD ?

Er det mangel på cipramil og zoloft som gjør mennesker deprimerte?

Vår drøm er at vi en vakker dag behandler 

underliggende årsaker til sykdom.

 

Vi verdsetter og respekterer symtomer som et viktig budskap fra kroppen

om at belastningen er for stor i forhold til tilgjengelige byggeklosser.

 

I fremtiden tilbyr våre sykehus et kosthold som

 

  1. Tilfører råvarene vi trenger

  2. Tilfører råvarer vi kan fordøye

  3. Tilfører råvarer som ikke nærer kreftceller

  4. Tilfører råvarer som reduserer inflammasjon

  5. Tilfører råvarer som øker mangfoldet i vår bakterieflora 

 

 

 

Det er tid for å forene konvensjonell medisin med funksjonell medisin !

Til alle leger som har fått utdelt brobryggerprisen - TAKK fra HJERTET !

Hjertelig velkommen til DEG

Addresse

Kvassnesveien 17

Drop in torsdager

Forøvrig forhåndsbestilling 

Kontakt

MediYoga

Torsdag 

16 til 17:30

Torsdag

18 til 19:30

bottom of page